Gemakkelijk een compleet bevalbad huren bij mamaKRACHT

Lijkt het jou heerlijk om ontspannen te bevallen in het comfort en het warme water van jouw eigen bevalbad? Dat kan! Je huurt het 'La Bassine Professional' bevalbad voor de periode van 5 weken vanaf 37 tot 42 weken. De kosten voor het huren van dit bevalbad zijn €150,- incl. persoonlijke binnenhoes en compleet bevalpakket:

* bevalbad

- non-toxic/BPA vrije slang (10 m.), kraankoppelingen
(voor éénmalig gebruik van water aanvoer en éénmalig gebruik van water afvoer i.v.m hygiëne) 

- persoonlijk gesteriliseerde hygiënische badhoes

(voor éénmalig gebruik i.v.m hygiëne) 

- elektrische luchtpomp & dompelpomp

- spiegeltje, schepnetje, badthermometer 

- grondzeil

- opzet instructie

- cadeautje van MamaKracht

TIP: wil je een extra BPA vrije slang om het bad een keer uit te proberen voor de bevalling? Dat kan!
Voor €12,- (= kostprijs) koop je er een extra slang bij. Mocht je thuis een kraanaansluiting binnen 5 m. van het bevalbad hebben, dan kun je de 10 m. slang natuurlijk ook in twee delen. 

 

Ophalen van het bevalbad kan in Bosschenhoofd. Het opzetten van het bad duurt gemiddeld 30-45 min. maar daar heb je meestal ruim de tijd voor. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met me op via: info@mamakracht-doula.nl of 0633742950. Bij reservering van een bad betaal je € 50,- aan na ontvangst van de betaling is de reservering definitief.

Let op: De huur prijs is exclusief €50,- borg. Dit bedrag krijg je, na ontvangst van een onbeschadigd bevalbad (incl. opberghoes, opblaaspomp en waterpomp), uiteraard weer terug. 

Water, natuurlijke pijnstilling

Water kan zeker helpen bij het verminderen van pijn. De omarming van het warme water zorgt ervoor dat je je beter kunt ontspannen, waardoor je de weeën beter aan kunt.  Je voelt je gedragen in het water, je spieren worden verzacht en je baarmoederspieren kunnen zich ontspannen wat de ontsluiting effectief bevordert. Daarnaast is de kracht van het warme water het stimuleren van de aanmaak van de belangrijke bevallingshormonen (oxytocine & endorfine) welke zorgen voor effectieve weeën en een lichaamseigen pijnstiller.


Voordelen van een badbevalling

Voordelen voor mama en baby:

* ontspannen omgeving, in je eigen coconnetje * de zuurstofvoorziening voor de baby, tijdens de bevalling, verbeterd, door meer ontspanning van de moeder

* je voelt je gewichtloos, gedragen door het warme water

 

* vrij om gemakkelijk van houding te wisselen

* vlottere ontsluiting = kortere bevallingsduur

* betere doorbloeding
* de overgang van baarmoeder naar buitenwereld is geleidelijker, zachter

* minder kans op scheuren

* natuurlijke pijnstilling (minder vraag naar medische pijnbestrijding)

 

Een ontspannen geboorte

Wanneer je merkt dat de weeën regelmatig zijn en intenser worden, is het slim om in bad te gaan. Het warme water ontspant je spieren en verzacht de pijn. Er is géén extra infectiegevaar als je in bad bevalt. Bij het bad krijg je een persoonlijke gesteriliseerde binnenhoes die je na de bevalling kunt weggooien.
Heb je gebroken vliezen maar nog geen goede weeën, ga dan nog niet in bad. De overgang van de ontsluitingsfase naar uitdrijvings-/geboortefase verloopt soepeler en de persdrang bouwt zich vaak geleidelijker op. De overgang voor je kindje, van de lichaamstemperatuur (37 graden) in je buik naar de buitenwereld, is prettiger en is net zo veilig als elke andere bevalling. Daarbij kun je je baby heel fijn zelf aanpakken als het geboren wordt. Een verloskundige met ervaring in badbevallingen zal evt. in bad een inwendig onderzoek kunnen doen (je hoeft dan niet in en uit het bad te stappen). Met een waterdichte doptone wordt de conditie en de hartslag van je baby nauwkeurig in de gaten gehouden.


Wat als ik het bad onverwachts niet kan gebruiken?

Wordt je bevalling onverwacht medisch en kun je niet in bad bevallen, dan betaal je wel de volledige huur. Mocht je annuleren voor de huurperiode dan betaal je € 25,- administratiekosten. Wanneer bij inlevering de gesteriliseerde hoes ongebruikt en onbeschadigd in de verpakking zit, dan mag je deze altijd retourneren en wordt deze kosten van het bedrag afgetrokken. 


MamaKRACHT
Doula - zwangerschapscursus - babymassage
Michelle Heijdelberger

 

POSTADRES: 

Pastoor van Breugelstraat 146

4744 AG Bosschenhoofd 

CONTACT 

info@mamakracht-doula.nl

06-33742950