Ik als jouw Doula

Als doula heb ik jouw welzijn bovenaan staan. Ik ben degene die jouw wensen kent, die jou kent, op het juiste moment zegt wat je even moest horen, je hand vast pakt, je rust bied of je die focus geeft die je op dat moment even kwijt bent. Ik zorg voor jou en ook voor je partner. Zodat hij/zij er totaal voor jou kan zijn. Als geheugensteuntje, om te zorgen dat je nooit alleen bent en om jullie te ondersteunen in de communicatie met zorgverleners.   

 

Je krijgt mijn mijn vertrouwen, mijn kennis⁠, mijn (levens)ervaring, mijn aandacht, mijn luisterend oor, mijn steun, mijn handen⁠ & mijn hart⁠. Ik zal er voor je zijn tijdens je zwangerschap, de geboorte en de eerste weken als nieuwe ouders⁠, wanneer en hoe lang⁠ je dat nodig hebt.⁠⁠

 

Samen gaan we snappen hoe dat prachtige vrouwenlijf van je werkt. Hoe je het kan ondersteunen en niet tegen werken.⁠ Samen gaan we de diepte in, loslaten en terugvinden.⁠ Samen gaan we jouw stem ontdekken, vol overgave, vol vertrouwen. ⁠⁠

 

Zodat jij tijdens de geboorte zal, durven ademen⁠, durven voelen, durven loslaten⁠, durven leunen⁠, durven verzachten, durven openen en durven vertrouwen⁠. 

 

Met mij in jouw geboorteteam ga je jouw MamaKracht voelen!


"Ik luister, informeer, oefen mee, moedig aan, stel gerust, masseer, zorg, maak foto's
en opper ideeën om de bevalling zo fijn mogelijk te laten verlopen. 
Ik ben er, zo lang het duurt."


Samen, jouw team!

De samenwerking die we aan gaan is er één van gelijkheid. Want hebt mij niet nodig als expert die je gaat vertellen hoe je lijf moet bevallen, dat kan het namelijk prima zelf. Ik ga je wel vertellen wat je kunt verwachten, welke opties je hebt zorgen dat je het geboorte proces snapt en je je lichaam mee kunt helpen op dat bijzondere moment. Zorgen dat jouw bevalling met jouw lijf en jouw baby ook echt van jou blijft. ⁠

Ik ga je 'in je kracht zetten', dat klinkt natuurlijk mooi, maar dat kun je alleen zelf. Natuurlijk ga ik je dáár wel bij helpen. We gaan gesprekken aan om te kijken waar jouw energie nog niet zo lekker stroomt (klinkt altijd nog beter dan 'valkuilen' of 'blokkades'). Ik ga je ondersteunen in het ontdekken van jouw diepere lagen en we gaan de lagen die je niet meer nodig hebt afpellen tot een punt waarop jij vol overgave 'JA' kunt zeggen tegen het proces, de ervaring, de geboorte van jouw baby. ⁠

En daar heb ik jouw volle vertrouwen en overgave bij nodig. Want geboorte geven doe je niet met trucjes, glitters en regenbogen. Geboorte geven is puur, oer, het diepste van jezelf geven, jezelf soms even durven te verliezen om samen met je kindje de prestatie van je leven neer te zetten. Te durven bewegen, te durven ademen en te durven voelen. ⁠

En daarom is het belangrijk dat je weet wie je bent, je voelt hoe krachtig en wijs je bent, zonder al die onnodige ballast, zonder al die goedbedoelde adviezen en ervaringen van anderen.⁠

Want dan, alleen dan, ga je geboorte geven aan je kindje op jouw manier. De beste start die je je kindje en jezelf als moeder (ouders) kunt geven.


Stap voor stap naar een complete voorbereiding

 

INFORMATIE

Natuurlijk praten we samen over wat er tijdens de zwangerschap en de bevalling allemaal in je lichaam gebeurt, welke opties je in dit hele proces hebt en welke manieren/ technieken er zijn om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan massage, tegendruk technieken, het zoeken naar de ideale (barings)houding, ademhalings- en ontspanningstechnieken. 

 

JOUW BEVALLING
Maar het belangrijkste is dat we duidelijk op een rijtje krijgen welke voorkeuren jij hebt omtrent de bevalling. Ja, jouw voorkeuren, het is jouw bevalling dus zorg dat je een actieve rol aan neemt en bewuste keuzes maakt. Ik help je bij het vinden van informatie om deze persoonlijke en bewuste keuzes te maken. Deze voorkeuren en wensen vat je samen in een sterk geboorteplan zodat het voor alle betrokken partijen helder is wat jij/jullie belangrijk vinden. 

 

MAAK HET VISUEEL

Ook al ben je niet zo'n crea bea, in mijn ervaring van de afgelopen jaren als Doula zie ik dat er altijd, ja echt ALTIJD, iets moois ontstaat bij het creëren van deze 'visual'. Juist in het proces van brainstormen en selecteren van je uiteindelijke keuze doet heel veel met je mindset ter voorbereiding op de bevalling. Ik heb het over het maken van een 'beval-moodboard'. Hang hem op een duidelijke plek in je huis om je er vaak aan te herinneren welk gevoel jij wil hebben tijdens jouw bevalling.

 

VIND JOUW 'TRIBE'

Mijn begeleiding stopt niet bij het voorbereiden op je bevalling, nee. We gaan ook samen voorbereiden op je kraamtijd en de periode na de geboorte door o.a. het maken van een kraamplan.

Er is een Afrikaans gezegde dat luid "it takes a village to raise a child". Het is dus ook zaak dat je er achter komt wie jouw 'tribe', jouw groepje mensen is waar je op kunt bouwen en om hulp kunt vragen. Om hulp vragen in de eerste periode als nieuwe ouder(s) kan heel lastig zijn, maar zal deze tijd zo veel makkelijker maken. 

 

CONTINUE ONDERSTEUNING 

Bel mij vanaf de eerste wee of wanneer jij daar behoefte aan hebt en ik zal bij je blijven, hoe lang het ook duurt. Want het creëren van een omgeving waarin jij en je partner zich continu gehoord en gesteund voelden is wat ik doe. Op die manier zal je tijdens de bevalling vol zelfvertrouwen naar je eigen lichaam kunnen luisteren, want dat zal je precies vertellen wat je moet doen. 

 

EXTRA'S

* gratis algehele zwanger-massage aan huis (t.w.v. 79,-)

* gebruik van bevalbad (t.w.v. €150,-)

* gratis gebruik van ELLE TENS natuurlijke pijnstilling (t.w.v. €65,-)

* MamaKracht cadeaupakket

* gratis gebruik van bevalbal/peanutbal/rebozo

* gratis workshop kraam-babymassage (t.w.v. €50,-)

  


 

 EEN COMPLEET PAKKET VOOR EEN COMPLETE ERVARING, WANT DAT VERDIEN JE!

 Even op een rijtje: 

 

* kennismakingsgesprek (persoonlijk, gratis en vrijblijvend)

* 2 uitgebreide afspraken ter voorbereiding op je bevalling van 2,5 uur (incl. hypnobirthing technieken)

* 1 uitgebreide afspraak ter voorbereiding op je kraamtijd van 2,5 uur

* verzamelen van jullie wensen in een geboorteplan & kraamplan

* MamaKracht cadeaupakket
* gratis algehele zwanger-massage aan huis (t.w.v. 79,-) 

* 1-op-1 coachingsdag voor mama (helemaal uit je hoofd en ontspannen in je lijf)

* regelmatig contact via app/telefoon/mail 

* 24/7 stand-by vanaf week 38 voor de bevalling

* gebruik van bevalbad (t.w.v. €150,-)

* gratis gebruik van ELLE TENS (t.w.v. €65,-) & bevalbal/peanutbal/rebozo

* continue ondersteuning (fysiek en mentaal voor mama & papa) tijdens de bevalling  

* (niet-professionele) foto's van je bevalling en jullie eerste momenten als gezin

* alle fotobestanden krijg je nagestuurd

* nagesprek in/na de kraamweek & gratis workshop kraam-babymassage (t.w.v. €50,-)

 

Tarief:  € 1250,-

Betaling in 3 of 4 termijnen is mogelijk


Heb je last-minute toch nog behoefte aan mijn ondersteuning, dan kijken we samen naar een passende oplossing (pakket/prijs) voor jouw situatie. 

 

Heb je al een 1-daagse bevalcursus bij MamaKracht gevolgd: Dan Krijg je €99,00 korting! 

 

Heb je al een HypnoBirthing cursus bij MamaKracht /Prachtig Bevallen gevolgd: Dan Krijg je €250,00 korting! Waarom een doula?

Constante steun van een doula tijdens de bevalling heeft zowel voor jou als moeder, voor je partner en jullie baby fysieke en emotionele voordelen. Onderzoek toont aan dat het vertrouwen van een doula aan je zijde, haar aanmoediging, praktische informatie, haar kennis en haar “tips en tools” een positieve invloed op je zwangerschap en bevalling hebben en de volgende voordelen biedt; het 'doula-effect' :

  • Verkorten en versoepelen van de ontsluitingsfase 
  • 40% minder medische verlossingen (inknippen, vacuüm)
  • 50% minder keizersneden
  • 40% minder weeën opwekkende middelen nodig
  • 60% minder verzoek om pijnstilling (ruggenprik)
  • Er zijn minder postnatale depressies in de eerste zes weken na de geboorte
  • De partner is actiever betrokken bij de geboorte
  • Er wordt met een meer tevreden en positief gevoel terug gekeken op de bevalling, omdat de moeder en haar partner zich gehoord en gesteund voelden tijdens het hele proces. Dit is een belangrijk punt omdat een negatieve bevallingservaring een langdurige lichamelijke en geestelijke nasleep voor de moeder (en haar partner) kan hebben. 

Ontspannen, positief en bewust

Voel je een overeenkomst met één (of meerdere) van de onderstaande criteria? 

 

• Je voelt je prettig bij extra begeleiding en een continue ondersteuning tijdens je zwangerschap en bevalling.

• Je ziet op tegen de bevalling en bent bang dat je de pijn niet aankunt.

• Je hebt een negatieve ervaring met een eerdere bevalling. 

• Je kunt moeilijk ontspannen.

• Je hebt eerder een keizersnede gehad en je wil nu graag natuurlijk bevallen (VBAC).

• Je bent vaak alleen omdat je partner veel weg is.

• Je bent alleenstaand.

• Je wil het beste uit deze ervaring, de geboorte van je kind, halen.

• Je partner wil zich volledig op jou kunnen richten tijdens de bevalling en niet met randzaken bezig zijn.

• Je bent een vrouw voor wie het vanuit haar cultuur gebruikelijk is dat de partner niet bij de bevalling aanwezig is. 

  

Ja? Dan maak ik graag kennis met je en kijken we samen hoe jij vol vertrouwen je kindje op deze wereld kunt verwelkomen.  

 


regio West-Brabant

Ik woon in Bosschenhoofd en ben werkzaam West Brabant en dit gebied strekt zich uit rondom de volgende gemeenten (i.v.m. 1 uur maximale aanrijtijd):
Moerdijk, Dordrecht, Oud-Beijerland, Tholen, Steenbergen, Bergen op Zoom, Roosendaal, Halderbergen, Etten-Leur,

Essen (BE), Rucphen, Zundert, Breda & Oosterhout.

Zoem uit op het kaartje hiernaast voor een duidelijke weergave. 

 

Woon je niet in een van de bovengenoemde gemeenten? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. Is een Doula niet zweverig?

Veel mensen hebben het idee dat er iets “zweverigs” is aan een Doula en dat is in principe niet zo. Ik kan wel van mijzelf zeggen dat ik met beide benen op de grond sta en met een open blik naar de wereld kijk. Daarbij probeer ik vooral het praktische 'nut' van een alternatieve of zweverig lijkende oefening of methode uit te leggen. Een mooi voorbeeld is meditatie. Voor sommige iets zweverigs, ik zie het als een hele praktische manier om je te focussen op bijvoorbeeld je (buik)ademhaling. Hierdoor train je je hoofd aan niets anders meer denken dan je (buik)ademhaling en zo alle andere (onrustige) gedachten buiten te sluiten. Dit geeft je rust en ontspanning in een gespannen hoofd en/of lichaam. En laat dit nou precies zijn wat je hard nodig hebt tijdens je bevalling! 

Bevallen is vooral een sterk lichamelijke en praktische bezigheid waarbij emoties wel een hele belangrijke rol spelen. Dat maakt het voortraject, je zwangerschap, zo belangrijk. In deze maanden creëer je vertrouwen door kennis op te doen en te vertellen wat je bezig houdt. 

MamaKRACHT
Doula - zwangerschapscursus - babymassage
Michelle Heijdelberger

 

POSTADRES: 

Pastoor van Breugelstraat 146

4744 AG Bosschenhoofd 

CONTACT 

info@mamakracht-doula.nl

06-33742950