Wat is een Doula?

Als Doula (ook wel bevallingscoach genoemd) bied ik een zwangere vrouw (met of zonder partner) fysieke en emotionele, niet- medische, begeleiding en ondersteuning tijdens de zwangerschap, de bevalling (thuis en/of in het ziekenhuis) en de kraamtijd. 

Het belangrijkste is dat we duidelijk op een rijtje krijgen welke voorkeuren jij hebt omtrent de bevalling. Zodra je de benodigde informatie hebt, weet je welke keuzes je kunt of wilt maken als het gaat om jouw bevalling. Daarna leggen we deze voorkeuren en wensen vast in een persoonlijk geboorteplan zodat deze helder zijn voor alle betrokken partijen. 

Ook praten we samen over wat er tijdens de zwangerschap en de bevalling allemaal in je lichaam gebeurt en welke manieren/ technieken er zijn om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan massage, tegendruk technieken, het zoeken naar de ideale (barings)houding, ademhalings- en ontspanningstechnieken. 

 

Door het creëren van een omgeving waarin jij en je partner zich continu gehoord en gesteund voelden, zal je tijdens de bevalling vol zelfvertrouwen naar je eigen lichaam kunnen luisteren, want dat zal je precies vertellen wat je moet doen. 

Service

We beginnen met een (kostenloos) kennismakingsgesprek, want passen we wel bij elkaar? Kan ik jou de ondersteuning bieden waar je naar op zoek bent? Hierop volgen een drietal thuisbezoeken tijdens de resterende maanden van de zwangerschap en een ontmoeting met de verloskundige of gynaecoloog wanneer jullie het geboorteplan gaan bespreken. In de gehele periode hebben we onbeperkt e- mail en telefonisch contact. Vanaf 2 á 3 weken voor je uitgerekende datum tot 2 weken erna, sta ik volledig stand- by. Tijdens de bevalling ben ik er bij vanaf het moment dat jullie dat wensen, tot ongeveer 2 uur na de geboorte. En tot minimaal de eerste 6 weken na de geboorte hebben we onbeperkt telefonisch contact en zal ik een thuisbezoek brengen waarin we jou/jullie beleving van de geboorte bespreken. Hieronder alles nog even op een rijtje...

Tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap zullen we samen bekijken welke mogelijkheden er zijn en welke voorkeuren jij hebt omtrent de bevalling. Zodra je de benodigde informatie hebt, weet je welke keuzes je kunt of wilt maken. Het is jouw bevalling, dus geen vraag of wens is raar of onbelangrijk! Deze zullen we dan vastleggen in een persoonlijk geboorteplan zodat deze informatie gemakkelijk toegankelijk en duidelijk is voor alle partijen. Zijn er angsten die je weerhouden om volledig te kunnen ontspannen en positief uit te kijken naar de bevalling? Samen praten we over wat er tijdens de zwangerschap en de bevalling allemaal in je lichaam gebeurt en welke manieren er zijn om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan massage, acupressuur, het zoeken naar de ideale (barings)houding, ademhalings- en ontspanningstechnieken. 

 

- 2x thuisbezoek. (2 uur per bezoek)

- Een ontmoeting met de verloskundige.

- vanaf 37 weken tot bevalling sta ik 24/7
   stand-by. 

- De gehele periode onbeperkt telefoon, app, e-mail contact.

 

Tijdens de geboorte

Mijn doel is het creëren van een omgeving waarin jij en je partner zich continu gehoord en gesteund voelen.  In deze “veilige” omgeving zal je tijdens de bevalling vol zelfvertrouwen naar je eigen lichaam kunnen luisteren want dat zal je precies vertellen wat je moet doen. Door de continue steun zal je de rust vinden om met je lichaam mee te werken naar de de geboorte van je baby. Ook je partner zal er beter voor je kunnen zijn als hij/zij niet het gevoel heeft er alleen voor te staan en geholpen kan worden om jou tijdens de bevalling nog beter te ondersteunen. Zeker bij een ziekenhuisbeval-

ling, waarbij je vaak lang alleen bent, ben ik er graag om voor de juiste omstandigheden en steun te zorgen. Daarnaast zorg ik als constante factor tijdens de gehele bevalling voor een fijne communicatie tussen jou (je partner) en het vaak wisselende ziekenhuispersoneel. 

 

- ik ben er bij vanaf het moment dat jullie dat wensen, tot ongeveer 2 uur na de geboorte. 

In de kraamtijd

De eerste dagen zit je nog in de roes van de bevalling. Deze ervaring zal nog vaak door je hoofd spelen en daarom is het belangrijk om te vertellen over hoe jij dit ervaren hebt. Het zelfde geldt voor je partner. 

En hoe voelt het nu om (voor het eerst of wederom) moeder te zijn? Hoe zijn de eerste nachten gegaan? Gaat het goed met de voedingen? Er zijn zo veel dingen die je in deze dagen voor het eerst doet, ook als het een 2e, 3e of 4e kindje is want ieder kind is anders. 
Uiteraard kom ik ook langs om je/jullie mooie kindje nog eens te bekijken...

 

- 1x bezoekje in de dagen na de bevalling.

- Minimaal 6 weken na de bevalling onbeperkt telefonisch en/of e-mail contact. 


regio West-Brabant

Ik woon in Heijningen en ben werkzaam in en rondom de volgende gemeenten (i.v.m. 1 uur maximale aanrijtijd):
Moerdijk, Dordrecht, Oud-Beijerland, Tholen, Steenbergen, Bergen op Zoom, Roosendaal, Halderbergen, Etten-Leur,

Essen (BE), Rucphen, Zundert, Breda & Oosterhout.

Zoem uit op het kaartje hiernaast voor een duidelijke weergave. 

 

Woon je niet in een van de bovengenoemde gemeenten? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.