'Kennis is kracht'


Bevallen, hoe ging dat ook alweer?

Hebben jullie een druk leven, of loopt de zwangerschap al op z'n eind en wil je toch nog een cursus doen ter voorbereiding op je bevalling? Dan is deze cursus speciaal voor jullie! Tijdens deze 1-daagse cursus ligt de focus op de bevalling. De belangrijkste informatie en technieken uit verschillende cursussen worden in deze cursus behandeld. Ben je zwanger van een tweede, derde of vierde kindje, dan is deze cursus ook zeer geschikt als opfriscursus!

Praktisch, ongedwongen en informatief

Tijdens een verjaardag hoor je van tante Tina en buurvrouw Beb het ene nare bevallingsverhaal na de andere. Op tv zie je gespannen en schreeuwende vrouwen die alleen maar afzien tijdens de geboorte. Daarnaast word je steeds gewaarschuwd voor alle risico’s die zwangerschap en geboorte met zich mee brengt. Dan is het erg lastig positief te blijven over deze levensveranderende gebeurtenis...

Verloskundige Imara Warmenhoven en doula Michelle Castelijns sloegen de handen ineen en maakte samen deze 1-daagse cursus waarin we je herinneren aan

- wat er gebeurt in je lichaam tijdens de bevalling

- welke stofjes (lees: hormonen) er vrij komen en wat de werking ervan is
- hoe je de angst-spanning-pijn spiraal kunt doorbreken

- welke bevalhoudingen en technieken je kunt gebruiken

- hoe de sterke connectie tussen 'body & mind' werkt

- wat je mag verwachten van je verloskundige/gynaecoloog

- het belang van het 'eerst uur' na de geboorte 

Daarnaast lopen we uiteraard alle fases van de bevalling rustig met jullie door, krijgen jullie fijne bevallingsfilmpjes te zien en krijgen jullie veel tips en tricks mee. Dit alles is terug te lezen in de cursusmap vol informatie, technieken en oefeningen. En als dit allemaal nog niet leuk genoeg is, ontvang je ook een goodiebag aan het einde van de cursus. 

Deze cursus is wel echt gemaakt om samen te doen. De sfeer is ongedwongen, ontspannen met ruimte voor vragen en humor. Maar wil je man (partner) echt niet mee, neem dan je goede vriendin, zus of moeder mee. 


kosten

Jouw investering voor deze 1-daagse cursus is:
€ 99,- per stel

inclusief: cursusmap, hapjes, drankjes & een afsluitende borrel met zwanger-proof cocktail!

 

Volg je de cursus liever prive bij jou thuis op een datum die jullie agenda wel schikt? Dat kan! 

€ 249,- cursus van 4 uur

datum en tijd

 

- VOL - zaterdag 21 september '19 - 10:00 - 15:30 uur (Breda) 

*nieuw: incl lunch*

zaterdag 28 september '19 - 10:00 - 15:30 uur (Rotterdam) 

*nieuw: incl lunch*

zondag 20 oktober '19 - 10:00 - 15:30 uur (Rotterdam)

*nieuw: incl lunch*

zaterdag 26 oktober '19 - 10:00 - 15:30 uur (Breda)

*nieuw: incl lunch*

locatie(s)

 

Verloskundigen aan de Maas

Dillenburgstraat 11b

Rotterdam

 

Verloskundigenpraktijk Nintu

Takkebijsters 72

Breda

 

Bij alle locaties kun je gratis parkeren

 

(postadres)

Hoge Heijningsedijk 4
Heijningen

 

 

 Dit vinden de aanstaande papa's en mama's...

"Wat een fijne middag hebben we gehad! Dank daarvoor Michelle en Imara! Ook met 39 weken was dit een enorme opsteker en gaan wij beide op onze eigen manier met veel vertrouwen de bevalling tegemoet. De oefeningen, de houdingen, maar vooral het inzicht vertrouwen te hebben in jezelf hebben jullie heel mooi tegen het licht gehouden. Het volgen van je eigen intuïtie en niet automatisch meegaan met allerlei (medische)protocollen die er zijn, daarvan zou iedereen op de hoogte moeten zijn! Voor de partner ook zeer nuttig, hij weet nu veel beter wat "zijn functie" is tijdens deze laatste fase van de zwangerschap. Dank voor het mooi verzorgde naslagwerk, zo kunnen we thuis nog eens eea rustig doornemen. Jullie bevlogenheid is aanstekelijk en ik ga jullie dan ook zeker aanraden bij anderen!" (Wieke & Robert)

We hebben een hele leuke cursus gehad! Hierbij hebben we heel veel dingen geleerd die we anders echt niet hadden geweten.

Daarnaast was alles goed in elkaar gezet, waardoor het geen middag was waarbij je het gevoel had dat je in een soort college zat. Ga zo door!
(Lindsey & Gijs)

"Wat hebben wij een geweldige, leuke, maar vooral leerzame middag gehad. Hoeveel inzichten we hebben gekregen en wat een fantastische en enthousiaste uitleg van jullie.

We hebben veel stof tot nadenken gehad en fijn dat we alles nog eens na kunnen lezen in het mooie naslagwerk.

Echt een topmiddag, ga zo door!! Uiteraard gaan we jullie aanbevelen bij mensen die wij kennen. Nogmaals dank Michelle en Imara!" (Petra & Johan)

"Leuke informatieve dag gehad welke zeker inzichten heeft gegeven. Tijd voor vragen en betrokkenheid. Zeker een aanrader." (Tanja & Floris)

"Wij hebben een hele fijne en leerzame middag gehad bij Michelle en Imara, met een goede mix tussen theorie, oefeningen en toelichtende filmpjes hebben wij het gevoel dat we goed zijn 'klaargestoomd' voor wat komen gaat en kunnen we daar ontspannen naar toe leven. Beide dames hebben veel kennis en praktijkervaring en weten dit op een leuke manier te vertalen in hele bruikbare informative. Zoek je een korte en heldere cursus, met veel persoonlijke aandacht en alle ruimten voor zorgen en vragen, dan raad ik dit zeker aan (ook voor mannen)! De gezellige afsluitende borrel was een leuke extraatje :-)" 
(papa Jori (en Martine))

Wat een onwijs fijne cursus vonden wij het! Ik ga er zeker in mijn omgeving veel over vertellen. Het zag er allemaal tip top uit en jullie info is zo fijn en geruststellend. Zelfs Roland kon het volgen en vond het absoluut geen vervelende middag :-) 

Ga zo door zou ik zeggen en ik hoop voor jullie dat t storm gaat lopen met de cursussen. Onwijs bedankt! (Hannalie & Roland) 

"Wij vonden het erg leuke en leerzame middag.   De extra inzichten, waaronder het volgen van je eigen gevoel ipv de medische protocollen, heeft ons aan het denken gezet. De combinatie van een doula samen met en verloskundige vinden wij ook een grote toegevoegde waarde.  Tel dit op bij jullie enthousiasme en passie voor jullie werk en de prettige ontspanningsoefeningen die we nu dagelijks thuis oefenen + het naslagwerk en je hebt de ideale mix voor een zwangerschapscursus!" 
(Hanneke & Joost)schrijf je hier in:


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.