'Kennis is kracht'


Bevallen, hoe ging dat ook alweer?

Hebben jullie een druk leven, of loopt de zwangerschap al op z'n eind en wil je toch nog een cursus doen ter voorbereiding op je bevalling? Dan is deze cursus speciaal voor jullie! Tijdens deze 1-daagse cursus ligt de focus op de bevalling. De belangrijkste informatie en technieken uit verschillende cursussen worden in deze cursus behandeld. Ben je zwanger van een tweede, derde of vierde kindje, dan is deze cursus ook zeer geschikt als opfriscursus!


Praktisch, ongedwongen en informatief

Tijdens een verjaardag hoor je van tante Tina en buurvrouw Beb het ene nare bevallingsverhaal na de andere. Op tv zie je gespannen en schreeuwende vrouwen die alleen maar afzien tijdens de geboorte. Daarnaast word je steeds gewaarschuwd voor alle risico’s die zwangerschap en geboorte met zich mee brengt. Dan is het erg lastig positief te blijven over deze levensveranderende gebeurtenis...

Verloskundige Imara Warmenhoven en doula Michelle Castelijns sloegen de handen ineen en maakte samen deze 1-daagse cursus waarin je herinnerd wordt aan

- wat er gebeurt in je lichaam tijdens de bevalling

- welke stofjes (lees: hormonen) er vrij komen en wat de werking ervan is
- hoe je de angst-spanning-pijn spiraal kunt doorbreken

- welke bevalhoudingen en technieken je kunt gebruiken

- fases van de bevalling -> do's & don'ts

- hoe de sterke connectie tussen 'body & mind' werkt

- ontspannings- en ademhalingsoefeningen

- het belang van het 'eerst uur' na de geboorte
~ toegang tot de online leeromgeving voor nog meer info, tools en tips 

om je kennis van de live dag toe te passen en te verdiepen

 

Deze cursus is wel echt gemaakt om samen te doen. De sfeer is ongedwongen, ontspannen met ruimte voor vragen en humor. Maar wil je man (partner) echt niet mee, neem dan je goede vriendin, zus of moeder mee. 

 

Een live dag + toegang tot de online leeromgeving!

Na een gezellige live dag zit je hoofd bomvol met nieuwe informatie en inzichten. En dan? Hoe ga je dan zelf aan de slag met de voorbereiding op de komst van je kindje? 
No worries! Ik help je verder. Want naast dat je een fijne papieren hand-out krijgt, krijg je ook toegang tot uitgebreide online informatie. Stap voor stap kom je tot je eigen voorkeuren en wensen, praktische voorbereidingen en een fijn bevalplan. 

 

Wat als het nou anders loopt? 

Dat is bijna een garantie. Er zal altijd wel iets zijn dat anders gaat dan hoe je het bedacht had. Dus ja, het is zeker slim om ook plan B, C en misschien wel plan D mee te nemen in je voorbereiding en bevalplan. 

Daarom vindt je op de online leeromgeving ook informatie en beeldmateriaal over een inleiding en een (geplande) keizersnede. 

 

Je kindje is geboren en dan...?
Dan lijkt het grote avontuur pas echt te beginnen. Zorg dat je je hierop dus ook voorbereid! Ik geef je informatie over hoe je je goed kunt voorbereiden op je kraamperiode en de tijd daarna. Je krijgt tips, handige links, belangrijke informatie en zelfs een format van een kraamplan. Dus ook dit gaat helemaal goed komen. 


1-daagse groepscursus


locatie(s)

locatie ROTTERDAM I 10:00-15:30 uur 

Verloskundigen aan de Maas

Dillenburgstraat 11b

Rotterdam

 

Betaalt parkeren

~> LUNCH van: Restaurant MAAS

 

locatie BREDA I 10:00-15:30 uur 

Verloskundigenpraktijk Nintu

Takkebijsters 72

Breda

 

Gratis parkeren

~> LUNCH van: Black & White Kafe
  

MamaKracht BOSHUIS adres

Pastoor van Breugelstraat 146

4744 AG Bosschenhoofd 

cursus data 2022 ~ LIVE CURSUS

 

EXTRA ~ zaterdag 1 OKTOBER 2022 ~> Rotterdam 

 

~ zaterdag 22 oktober 2022 ~> Rotterdam

 

zaterdag 5 november 2022 ~> Breda

zaterdag 19 november 2022 ~> Rotterdam

 

zaterdag 3 december 2022 ~> Breda

zaterdag 17 december 2022 ~> Rotterdamboek je cursus:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Na het boeken van je cursus neem ik persoonlijk contact met je op en zul je per e-mail de factuur ontvangen die je gemakkelijk met IDeal kunt betalen. Tot snel!


kosten

groepscursus €135,-

In Breda of Rotterdam

 

~ Samen met je partner goed voorbereid ~

 

~ Nuchter en zeer compleet ~

 

~ echt papa-proof gebleken ~

 

~ Ook een perfecte opfriscursus ~

 

~ duur 4 uur ~ 

 

~ Inclusief: heerlijke lunch, koffie/thee, snacks & complete hand-out van de cursus ~

 

~ toegang tot MamaKracht online leeromgeving ~

prive boshuis cursus   €235,-

Live in Bosschenhoofd

 

~ Prive alle tijd en ruimte om oefeningen te doen en al je vragen te stellen ~

 

~ op een datum die perfect in jullie agenda past ~

 

~ Samen met je partner goed voorbereid ~

 

~ Nuchter en zeer compleet ~

 

~ echt papa-proof gebleken ~

 

~ Ook een perfecte opfriscursus ~

 

~ duur 4 uur ~ 

 

~ Inclusief: complete hand-out van de cursus ~

 

~ toegang tot MamaKracht online leeromgeving ~

prive cursus @ home €335,-

Live bij jullie thuis

 

~ Prive alle tijd en ruimte om oefeningen te doen en al je vragen te stellen ~

 

~ op een datum die perfect in jullie agenda past ~

 

~ Samen met je partner goed voorbereid ~

 

~ Nuchter en zeer compleet ~

 

~ echt papa-proof gebleken ~

 

~ Ook een perfecte opfriscursus ~

 

~ duur 4 uur ~ 

 

~ Inclusief: complete hand-out van de cursus ~

 

~ toegang tot MamaKracht online leeromgeving ~Dit vinden de aanstaande papa's en mama's van de cursus...

Ook al is dit nu de derde, we hebben zo veel geleerd. En ineens werd zelfs duidelijk waar het bij een eerdere bevalling mis ging. Zo veel kennis, zo veel tip’s - ik ben er klaar voor! De hele dag was superverzorgd tot aan de lunch. PS: Michelle is ook Doula!“ - Christine

 

“Hele fijne bevalcursus bij jou gevolgd, geleerd dat er veel opties zijn tijdens de bevalling, dat je zelf echt wat te kiezen hebt en hoe je kunt ontspannen. 

Zelfs complimenten van de verloskundige gekregen dat het lukte zo “relaxed” te blijven door de ademhaling te blijven controleren. Ga zo door!” - Elke

 


"Wat een fijne middag hebben we gehad! Dank daarvoor Michelle en Imara! Ook met 39 weken was dit een enorme opsteker en gaan wij beide op onze eigen manier met veel vertrouwen de bevalling tegemoet. De oefeningen, de houdingen, maar vooral het inzicht vertrouwen te hebben in jezelf hebben jullie heel mooi tegen het licht gehouden. Het volgen van je eigen intuïtie en niet automatisch meegaan met allerlei (medische)protocollen die er zijn, daarvan zou iedereen op de hoogte moeten zijn! Voor de partner ook zeer nuttig, hij weet nu veel beter wat "zijn functie" is tijdens deze laatste fase van de zwangerschap. Dank voor het mooi verzorgde naslagwerk, zo kunnen we thuis nog eens eea rustig doornemen. Jullie bevlogenheid is aanstekelijk en ik ga jullie dan ook zeker aanraden bij anderen!" (Wieke & Robert)

We hebben een hele leuke cursus gehad! Hierbij hebben we heel veel dingen geleerd die we anders echt niet hadden geweten.

Daarnaast was alles goed in elkaar gezet, waardoor het geen middag was waarbij je het gevoel had dat je in een soort college zat. Ga zo door!
(Lindsey & Gijs)

"Wat hebben wij een geweldige, leuke, maar vooral leerzame middag gehad. Hoeveel inzichten we hebben gekregen en wat een fantastische en enthousiaste uitleg van jullie.

We hebben veel stof tot nadenken gehad en fijn dat we alles nog eens na kunnen lezen in het mooie naslagwerk.

Echt een topmiddag, ga zo door!! Uiteraard gaan we jullie aanbevelen bij mensen die wij kennen. Nogmaals dank Michelle en Imara!" (Petra & Johan)

"Leuke informatieve dag gehad welke zeker inzichten heeft gegeven. Tijd voor vragen en betrokkenheid. Zeker een aanrader." (Tanja & Floris)

"Wij hebben een hele fijne en leerzame middag gehad bij Michelle en Imara, met een goede mix tussen theorie, oefeningen en toelichtende filmpjes hebben wij het gevoel dat we goed zijn 'klaargestoomd' voor wat komen gaat en kunnen we daar ontspannen naar toe leven. Beide dames hebben veel kennis en praktijkervaring en weten dit op een leuke manier te vertalen in hele bruikbare informative. Zoek je een korte en heldere cursus, met veel persoonlijke aandacht en alle ruimten voor zorgen en vragen, dan raad ik dit zeker aan (ook voor mannen)! De gezellige afsluitende borrel was een leuke extraatje :-)" 
(papa Jori (en Martine))

Wat een onwijs fijne cursus vonden wij het! Ik ga er zeker in mijn omgeving veel over vertellen. Het zag er allemaal tip top uit en jullie info is zo fijn en geruststellend. Zelfs Roland kon het volgen en vond het absoluut geen vervelende middag :-) 

Ga zo door zou ik zeggen en ik hoop voor jullie dat t storm gaat lopen met de cursussen. Onwijs bedankt! (Hannalie & Roland) 

"Wij vonden het erg leuke en leerzame middag.   De extra inzichten, waaronder het volgen van je eigen gevoel ipv de medische protocollen, heeft ons aan het denken gezet. De combinatie van een doula samen met en verloskundige vinden wij ook een grote toegevoegde waarde.  Tel dit op bij jullie enthousiasme en passie voor jullie werk en de prettige ontspanningsoefeningen die we nu dagelijks thuis oefenen + het naslagwerk en je hebt de ideale mix voor een zwangerschapscursus!" 
(Hanneke & Joost)Wat als ik niet toch niet mee kan doen met de cursus?

Annulering door cursist.

Als jullie niet deel kunnen nemen aan de cursus, laat dit dan zo snel mogelijk weten via telefoon +31(0)633742950 of e-mail info@mamakracht-doula.nl . Annulering door de cursist geeft niet automatisch het recht om de cursus op een andere datum in te halen.

  

restitutie beleid 

Tot één week (7 dagen) voorafgaand aan de cursus zal het volledige bedrag van €115,00 worden teruggestort aan de cursist. Tot 3 dagen voorafgaand aan de cursus zal 50% van het bedrag worden teruggestort op de rekening van de cursist. Annulering op de dag van de cursus, dan is er geen recht op restitutie. (in geval van ziekte kan er op beoordeling van MamaKracht gekeken worden naar deelname op een andere dag en de daarbij behorende kosten). 

 

Annulering door MamaKracht

MamaKracht behoud het recht om de cursus bij beperkte deelname of onvoorziene omstandigheden te annuleren of te verplaatsten. Eerst zal er gekeken worden naar een alternatieve datum en mocht dit geen mogelijkheid zijn voor de cursist, dan zal overgegaan worden op restitutie van het volledige bedrag van €135,00.

MamaKRACHT
Doula - zwangerschapscursus - babymassage
Michelle Heijdelberger

 

POSTADRES: 

Pastoor van Breugelstraat 146

4744 AG Bosschenhoofd 

CONTACT 

info@mamakracht-doula.nl

06-33742950